Антрополошки калкулатор

Сарадник портала Порекло Александар Маринковић даје вам објашњење како да користите и тумачите резултате „антрополошког калкулатора“ (преко сајта: dienekes.awardspace.com). Дајемо вам линкове како за мушку, тако и за женску варијанту:

МУШКИ АНТРОПОЛОШКИ КАЛКУЛАТОР

ЖЕНСКИ АНТРОПОЛОШКИ КАЛКУЛАТОР

Овај калкулатор је заснован на класификацији на бази података садржаних у истраживањима Л. Г. Фаркаша из 2005. године.

Неопходно је мерење висине главе (од чела до браде), дужина и угао носа, ширина носа и очију, висина ушију итд. Све је лепо графички приказано тако да сналажење не представља проблем.

Након уноса тражених вредности, калкулатор ће показати резултат којој националности највише личите. Да не буде забуне: СРБИ НИСУ ПРЕДВИЂЕНИ КАО МОГУЋ ОДГОВОР! Најчешћи могући одговор, из личног искуства, ће бити или Грк или неки од кавкаских народа (углавном Грузијци). То одговора чињеници да је међу балканским Србима најзаступљенија та комбинација динараца и медитеранаца. Код калкулатора за женску популацију, приметио сам извесни број “Словенки“, али то наравно ништа не значи. Такође, врло је битно да мерење буде што прецизније.

Уколико добијете резултат Грк, на истом сајту можете испробати и “грчки калкулатор“ који ће дефинисати грчки регион којим припадате изгледом (обухвата читав регион насељен античким Грцима). Моја претпоставка јесте да ако сте прави медитеранац, “Грк“, онда би вам морао исказати неку од јужних грчких области, а ако сте више динарски балканац онда неку од севернијих области.

Не заборавите да резултате ових калкулатора схватите само као индицију, не и поуздан доказ вашег порекла.

Дајемо вам и карту са распоредом „расних типова“:

АУТОР: Сарадник портала Порекло Александар Маринковић

Share
Facebook коментари:

19 мишљења на „Антрополошки калкулатор

  1. Сербона

   како год и ја себе нађох у Азербејџану и то ми је више него драго а требало би баш и свим осталим Србима истог резултата да буде више него драго а видим да их има доста..Познаваоцима праве србске историје и порела јасно је да управо ово један од доказа да смо највероватније потомци Нојевог сина Јафета…Па пигледајте где се налази Азербејџан, наравно ово нема везе са исламизованим Азербејџаном…Арменија и Арарат и Нојева барка, Нагорно Карабах илити Горњи Сарабах итд…Ко зна, разуме шта хоцу да кажем 🙂 Хвала најлепше на овоме, ма како било и уз одступања ја ово не узимам нимало неозбиљно а можда ми је помогло да своју дилему, познавајући праву, скривену историју Срба заокружим тако што ћу се приклонити тероји нашег уваженог и цењеног професора Јове Деретића. Хвала и свако добро, паметном доста 🙂

   1. Сербона

    и не само Јове Деретића, већ и Олге Луковић Пјљновић….Читајте Срби, официјелна, званична историја је већ доказано фалсификат и не бригајте јер ово управо иде у нашу корист 🙂

 1. Весо

  Ово су глупости, којима се опет покушава истиснути вендско-српски-словенски корпус са Хелма (Балкана)! Какав грчки тип и који враг. Па њих је око 5 милиона, а осталих људи око њих које сврставају под њих је скоро 100 милиона. О чему ми причамо. Сад нам потурају теорију да смо настали од њих, као што смо наводно описмењени њиховом заслугом. Ово је за малу дјецу. Нико не разматра теорију да су они можда настали од нас, или су група која личе на нас (а у потпуности су асимиловани као и Хрвати, Бугари, Мађари). Не заборавите да Венски-српски или по новом словенски корпус чини скоро ПОЛА МИЛИЈАРДЕ људи, и ко они се сада очували-аутентични. Доље море, горе Венди-Срби. Па да се нису измјешали са нама, све би то био го кретен.

  1. Сербона

   оооо кад би сте знали колико у томе има историјске истине..не секирајте се, нема то везе са данашњим исламским Азербејџаном већ са Медијском, земљом (свете) ватре, заправо ви сте прави Србски *примерак* као и ја 🙂

  1. Nebojsa

   Љубице, мени су и мајка и сестра испале та комбинација: Индија – Азербејџан.
   То наравно не значи да сте Индијке порeклом, само је изгледа једино тај тип препознао калкулатор.
   Иначе, вероватно је реч о Динарском типу.
   http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ab/Crnogorka_v.jpg
   Слика Црногорке објашњава све. 🙂

 2. Dragan

  Po mom mišljenju jako je upitno da na istom sajtu gde se objavljuju rezulati raznih istraživanja koja su obavljena na jako sofisticiranim mašinama koje mogu čai i atome da detektuju stavljate neke kalkulatore koji računaju nešto što se merilo metrom i šestarom.
  I onda počnu ljudi ovde da pišu komentare! Mislim…???

 3. Dobrica Dimitrijevic

  Poštovanje,
  ko je čiji i kakav bio to se ne vidi iz DNK analize sadašnjeg života. Sadašnja pripadnost rasi, narodnosti i plemenu je odraz koji je usvojen, od predaka, da bi se na neki način zagarantovao naš opstanak na fizičkoj ravni. Činjenično je stanje da svako mesto na zemljinoj površini ima različitu vibraciju od ostalih mesta i shodno tome se kreraju odgovarajući tipovi živog sveta, počev od najprostijih do najsloženijih. Pa tako se u opštoj DNK vidi odraz prethodnih genotipa koji služe kao osnova za dalju nedgradnju. Nadgradnja je potrebna da ne bi došlo do stagnacije i izumiranja. Pojedinac kao fizička jedinka ne živi, niti je živeo, niti će živeti, samo sada. Opet se vraćamo na opštu DNK koja ima ko zna koliko kolena. Da li ona može da se odredi i kada je prvi put započela svoju egzustenciju? U svakoj inkarnaciji mi živimo sa jednim fizičkim telom koje se više nikada neće da ponovi. Ono što ostavljamo na Zemlji, u zemlju, je naše fizičko telo koje je bilo koncipirano po nekom osnovu. Taj osnov je životni zadatak koji smo izabrali i za njega dobili odgovarajuće fizičko telo, kao vozilo, koje će sve to da iznese i omogući nam odgovarajuća praktična iskustva za svoj evolutivni razvoj, razvoj svesti. Zato niko ne treba da se čudi ako mu se čitanjem DNK za neku daleku prošlost utvrdi da je bio osoba druge rase, narodnosti i bratstva. Da ne govorimo o drugom slučaju kada je dolazilo do mešanja određenih konfesija, usled različitih uzroka, i stvaranja neke nove kombinacije ljudi. Pozdrav.

 4. Not a Luddite

  Hmmm…

  „Your cephalic index is: 75.4 (dolichocephalic)
  Your height/length index is: 72.6 (hypsicephalic)
  Your height/breadth index is: 96.3 (acrocephalic)
  Your facial index is: 103.2 (hyperleptoprosopic)
  Your upper facial index is: 68 (leptene)
  Your nasal index is: 56.3 (leptorrhine)
  Your estimated endocranial volume is: 1507 cc (aristencephalic)
  Your estimated brain weight is: 1410 gr

  Euclidean Distance Mahalanobis Distance Cosine Similarity
  Proto-Europoid: 31 61 -0.03
  Mediterranoid: 28 49 -0.05
  Alpinoid: 33 48 -0.74
  Irano-Nordoid: 16 14 0.52
  Dinaroid: 19 20 0.35

  Your classification is Irano-Nordoid (using Euclidean distance), Irano-Nordoid (using Mahalanobis distance), and Irano-Nordoid (using Cosine similarity).“

  Eto ti. Ispadoh mesavina Persijanke i Norvezanina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − 5 =

Препоручени текстови

Најновије

Топ 10 тема на ДНК форуму

Коментари