Порекло вам даје ДНК анализу упола цене

Портал Порекло у сарадњи са београдским ДНК центром за генетику обезбедио је за своје чланове 50 одсто попуста за Y-ДНК анализу (утврђивање прапорекла по мушкој линији). 

Уместо регуларне цене од 13.000 динара, цена анализе за чланове Друштва српских родословаца „Порекло“ износи 6.500 динара!

Члан Друштва постаје се тако што се попуни пријава и уплати годишња чланарина од 2.000 динара, о чему детаљније можете да прочитате ОВДЕ.

По учлањењу, можете да се пријавите за ДНК анализу на имејл dnk@poreklo.rs. Том приликом потребно је да наведете где и када желите да дођете на тестирање.

ДНК центар за генетику има централну лабораторију у Београду, као и огранке у Новом Саду и Нишу. Можете да их пронађете на следећим адресама:

 • Београд, Светозара Ћоровића 10 (угао са Владетином улицом). Тел: 0112182111
 • Нови Сад, Браће Рибникар 6/1 (пасаж поред Credit Agricole банке). Претходно потребно заказати на тел:  0214721701 или 0637305955
 • Ниш, Генерала Боже Јанковића 27. Претходно потребно заказати тестирање на тел: 018523163 или 0655512729.
Детаљније информације можете да пронађете на www.dnk.rs/Pra-poreklo или да се јавите на имејл informacije@dnk.rs.
*    *    *

Поред овог значајног попуста Друштво српских родословаца „Порекло“ ће за своје чланове у наредном периоду настојати да континуирано обезбеђује различите погодности.

 

Share
Facebook коментари:

13 мишљења на „Порекло вам даје ДНК анализу упола цене

 1. Кочић

  Поштовани ,

  шта даље да радим кад уплатим уплатницу?
  мислим да ли треба негде послати ту потврду?

  Срдачан поздрав са Змијања

  1. Jовица Кртинић

   Поштовани г. Кочићу,
   процедура је следећа. Кад уплатите годишњу чланарину на рачун Друштва српских родословаца „Порекло“ ми свакако у извештају из банке (у року дан, два) видимо прилив средстава, као и чија је уплата и по ком основу. Дакле, нема потребе да се шаље уплатница.
   По уплати чланарине, позовете нас да закажете кад желите да обавите тестирање и ми Вас благовремено најавимо у ДНК центру, како би могли да рачунате на попуст од 50 одсто. Хвала на интересовању.
   Свако добро

 2. kocic

  Postovani g. Krtinicu,

  Ja sam se vec testirao u Beogradu 6 oktobra ali nisam stigao uplatiti clanarinu I mislim da je rezultat grupa J1 (J1c).
  Slava je Djurdjevdan, Zaseok Kocici, gdje je rodjen i Petar Kocic, Zmijanje Republika Srpska.
  Srdacan pozdrav sa Zmijanja

  P.S. Izvinjavam se na pismu ( latinica) jer pisem iz inostranstva.

  1. Љиљан Максимовић

   Поштовани господине Кочићу,
   Ваше резултате смо видјели неколико дана након тестирања, али нисмо знали којим Кочићима припадате. Веома нам је драго да сте се бар на овакав начин, преко коментара поруке, јавили и да смо на тај начин утврдили да припадате Кочићима са Змијања, одакле је и наш велики писац.
   Администратори српског днк пројекта су Ваше резултате унијели у табелу, што можете погледати овдје: https://dnk.poreklo.rs/tabela-pojedinacne-grupe/?grp-filter=J1
   У табели видите да осим Вашег резултата, овдје имамо још 5 резултата који су врло слични Вашем, од којих је један и мој лични (р.б. 4 – Максимовић – Шепа). Мени се можете увијек и лично обратити, на маил: ljiljanm@gmail.com
   Као члан форума позивам Вас да се ако и кад имате времена повремено придружите дискусији на адреси: http://www.poreklo.rs/forum/
   Како Ви, као и ја, припадате хаплогрупи Ј1с, или прецизније Ј1 PF7263+ можете детаље о томе погледати на посебној теми на форуму, овдје: http://www.poreklo.rs/forum/index.php?topic=833.160

   И за крај још једно питање. С обзиром да већина Кочића, а изгледа и породица самог Петра Кочића, слави Игњатијевдан, а Ваша слава је Ђурђевдан, да ли располажете податком да је можда у некој ближој или даљој прошлости било уласка у породицу Кочић од стране зетова („призећивања“)? Како ви објашњавате овај податак?

   Срдачан поздрав!
   Љиљан Максимовић
   Бијељина, Република Српска

 3. Владо

  Да ли овакви резултати могу да покажу порекло још из античких времена ,нпр да неко води порекло из месопотамије?

  1. Владица Цонић

   Поштована госпођо Љиљана,
   Могуће је утврдити порекло неког тестираног ко не зна своје родитеље.
   У вашем случају бих вам препоручио да одређеној особи урадите тест Y хромозома + аутосомални тест. Тест Y хромозома прати линију син-отац-деда-прадеда…, и проналази рођаке само по мушкој линији. Док аутозомални тест тражи рођаке по свим линијама, мушким и женским.
   За више информација о тестовима можете се регистровати на форуму, где ће те добити све потребне податке о карактеристикама и ценама тестова. Онда у складу са вашим могућностима донећете одлуку који тест желите поручити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − eleven =

Препоручени текстови

Најновије

Топ 10 тема на ДНК форуму

Коментари